Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Trattkatt igen

Max har fått tratt igen. Det gillar han inte. Han hatar det, närmare bestämt.

Igår när han låg i mitt knä, så upptäckte jag att han slickade väldigt mycket på sin ena baktass. Jag tog en titt och såg att det var en liten skåra på ca 5 mm i den stora trampdynan på vänster baktass. Han har alltså lyckats gå nånstans så han skurit sig i tassen. Så typiskt. Han är en mästare på att skada sig! Som tur är har jag trattar hemma, så det var bara på med en sån och sen tvätta såret ordentligt. Sen tyckte han så synd om sig själv, stackaren. Han går jättelågt med huvudet och nästan stryker kroppen längs med golvet. Han hatar verkligen att ha tratt. Men inte mycket att göra, det går inte ha honom slickandes på tassen hela tiden. Det var lite infekterat redan som det var, så jag hoppas jag ska lyckas få bort det utan ett veterinärsbesök, men vi får väl se. Det gäller att tvätta några gånger om dagen, minst 2, men nu i helgen går det att göra det lite oftare.

Tvättade tassen på honom imorse och det varade lite. Tryckte på trampdynan för att se om det kom mer, men det kom inte så mycket. Tvättade lite till. Sen fick han metacam också, som jag har kvar av sedan han skadade sig sist, när klokapseln var skadad och veterinären fick fixa det. Så nu hoppas jag det ska lösa sig utan ett veterinärbesök!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: