Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Skadad klo

Och då menar jag inte en av mina klor hahahaha 😀 Nej, det är Max som klantat sig så en av klorna på vänster baktass skadats. Fast det är ett tag sen nu, har missat att blogga om det :-S Det hände lördagen den 22 nov tror jag det var. Jag åkte iaf till veterinären måndagen den 24 nov med honom. Det var så pass illa så de tog bort hela klon/klokapseln och så fick han även tratt. Och bandage. Men det sprallade han av redan på kvällen.

Var på återbesök fredagen samma vecka och skulle sen bara tvätta det 2 ggr per dag tills det torkat in. Men det gav aldrig med sig. Inte så konstigt då han kommit åt att slicka på det om han låg i rätt läge med tratten. Hindrade honom de gångerna jag såg det, men han har ju slickat mer på det.

I måndags fick jag tid igen och det var en liten infektion kvar, så det blev mer rengöring och bandage på. Fick med material hem för att byta själv en gång om dagen. Återbesök på fredag igen. Fick även med en större tratt hem.

Jo tjena, lycka till! Klorhexidinschampot som tassen skulle ligga i bad i en stund gick rent åt h-lvete. Han sprallade och slabbade vatten och lyckades riva mig på ett finger. Sen gav jag upp skiten. Torkade tassen och sen på med bandage. Och det lyckades faktiskt! Trots idogt sprallande satt det tills igår eftermiddag. Och sen var han på och slickade på det igen. Då åkte den stora tratten på. Nu kommer han definitivt inte åt sin tass. Och kan knappt äta med den heller, så jag får sitta med när han äter så han får i sig nåt, annars puttar han bara ut allt på golvet med tratten.

Skulle ju sätta på ett nytt bandage igår men det gick inte. Det är ju inte så att han ligger paralyserad av skräck hemma, som han gör på djursjukhuset. Nej, hemma är han allt annat än stilla. Han kan dock acceptera att jag tvättar tån och då sitter han faktiskt på rumpan under tiden. Kan ju tillägga att jag stänger in oss i badrummet under tiden, annars går det inte. Hur som helst, två försök att få på nytt bandage igår, men det sprallade han av både gångerna så det fick vara. Med stora tratten på kommer han ändå inte åt att slicka på det.

Två dagar med bandage gjorde dock susen, det var nästa helt torrt igår, så när som på nån millimeter som säkert beror på hans tvättande. Men se det kommer han inte åt att göra nu, så ikväll kommer det nog se bättre ut. Så det ska bli spännande att se vad de säger imorgon. Hoppas han ska slippa tratten efter det! Den gillar han inte alls. Han brukar ligga under vår säng och tjura. Särskilt när vi kommit hem från djursjukhuset och även efter att han fick på nya tratten. Men han brukar komma fram igen efter en stund och så vill han kela 🙂

Här är en bild efter första besöket. Han är lite småtjurig för tratten.
/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/fdc/23240972/files/2014/12/img_8317.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: