Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Började kolla på filmen ‘Rio’ igår som vi har inspelad. Kollade kanske 10 min eller nåt sånt och den var så söt! Jag ville inte stänga av, men var tvungen för klockan var mycket. Blev så sugen på att skaffa papegoja igen! Saknade särskilt Mogge igår, han hängde också med mig som Blu gjorde med tjejen Linda i filmen. Såg fram till att de bestämde sig för att åka till Rio och träffa den andra aran för att rädda deras art då Blu var den sista av hans art eller nåt sånt.

Det man inte får glömma när det gäller papegojor fick man inte se nånting av den första biten av filmen som vi såg; att de bajsar överallt, skvätter mat överallt, biter sönder saker och är högljudda. Fast att de är högljudda fick man ju se igår när Blu väckte Linda med olika ljud. De kräver dessutom tid och särskilt om man har en ensam papegoja. Den behöver dessutom få komma ut från buren varje dag och flyga och sträcka på vingarna. Och med en ara som i filmen, krävs väldigt mycket utrymme.

Skulle ändå kunna tänka mig en papegoja igen, trots allt bajsande, matskvättande, skrikande, tjattrande och all tid som går åt 😉 men det är inte aktuellt av många anledningar. Den första är att jag blev allergisk mot våra gojor och hade nästäppa varenda dag, (som fortfarande inte gett med sig helt), men jag kan andas med båda näsborrarna utan problem iaf och det är nu tre år sen jag sålde dem. Den andra är att en papegoja kräver tid, i princip all ledig tid man har efter jobbet, särskilt om den är ensam. Två papegojor är bäst, så de har sällskap av varandra när man inte är hemma. Och sen tror jag inte maken är så sugen på fåglar igen heller, så det är anledning nummer tre 😉 och skulle det av nån anledning bli aktuellt igen, så blir det inte förrän barnen är stora och inte kräver så mycket av ens tid. Och då skulle jag vilja ha en (eller två) grå jako.

Papegojan Blu från filmen Rio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: