Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Slutade ju med hårprodukter som innehåller silikon, mineraloljor och uttorkande alkoholer i oktober 2011 när jag gick över till balsammetoden. Och håret mår mycket bättre nu 🙂 Och nu är det alltså hudens tur att slippa skiten!

Har hittat en del produkter som inte innehåller ovanstående och jag köpte en idag jag ska testa, Oliva by CCS på apoteket. Ska ha den som hudlotion och ev i ansiktet också. Annars kör jag mandelolja i ansiktet.

Sen finns det några till jag ska kolla upp, som ska finnas på ICA Maxi; Urtekram och Neutral, så det återstår att se om jag hittar dem. Hoppas det. Oliva är inte parfymfri nämligen och det hade jag helst velat ha. Men annars får den duga, den är iaf fri från parabener, silikon och mineraloljor 🙂 Coop ska även ha lotion av märket Änglamark jag ska kolla in. IKEA ska ha nån och sen finns det i några nätbutiker, men de är ganska dyra. Och sen föredrar jag att ha en butik i närheten att handla i.

 

  • Mineraloljor
    De är billiga och har en bra hållbarhet. Innehåller dock ingen näring och lägger sig ovanpå huden och täpper igen porer. Framställningen är dessutom energi- och miljökrävande.
  • Silikoner
    Tillsätts i krämer, hårbalsam, hårstylingsprodukter för att göra hår och hud mjuk och len. Silikoner tillsätts även i vattenfast smink för att göra dem just vattenfasta. De är svåra för naturen att bryta ner och nämns ofta med ord som slutar med -cone.

källa: http://www.kurera.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: