Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Kattuppdatering

Var förbi grannhuset imorse vid 7:30 och ropade, men inget svar. Gick hem och ropade lite till, högre, och då fick jag svar! 😀 sprang bort till grannhuset igen och där var han, min lille kise. Han såg nyvaken ut och sträckte på sig. Försökte locka på honom men han kom inte. Sprang hem och hämtade mat och då blev han riktigt intresserad! Men inte tillräckligt för att komma ner. Jag fattade inte varför han inte kom! Han satt och jamade och tittade ut på stegen som gubben byggt men han tvekade. Till slut såg jag varför; han har ont i sitt vänstra bakben! Han stödde knappt på det. Han ville gärna ner, men verkar ha för ont.
20121212-092725.jpg
20121212-092739.jpg
20121212-092749.jpg

Klockan var ca 8 och jag såg att de tänt i huset, så jag plingade på och det var såklart gubben som öppnade. Förklarade att jag sett katten och frågade om jag kunde få gå upp och hämta honom. Nej fick jag som svar. Bröt nästan ihop och sa att han har ont i sitt ben och frågade varför, varför får jag inte hämta min katt?! ‘Om du inte kan hantera sånt här borde du inte släppa ut din katt’ fick jag som svar. :-O men han har ju ont i sitt ben, det är ju därför han inte går ner! Gubben erbjöd sig iaf komma ut och hjälpa mig.

Max var kvar i öppningen men försvann så fort han såg gubben. En nackdel (?) med fd hemlösa katter; de är så skygga. Han tog fram en stege och satte upp mot hålet så jag kunde ställa mig där och så gick han in från andra sidan. Men Max kom inte hur mycket jag än lockade på honom. Och han lär inte göra det när gubben är där.

Och nu förstår jag varför jag inte får gå upp där; där är mycket bråte där uppe och man kan trampa igenom taket på vissa ställen. Gubben vet var han kan gå, men det hade inte jag vetat om jag skulle gått där.

Det går ingen större nöd på Max; där finns gammal isolering att ligga i och där är skydd för väder och vind. Men där finns ingen mat och vatten finns bara i form av snö. Men han är klart hungrig, det märktes, men tydligen inte tillräckligt för honom att gå ner trots ont i benet.

Och när jag nu ändå nämner smärta; gubben tycker inte djur har känslor och jag ska inte förmänskliga katten. Därav att han blev irriterad på mig igår, det sa han själv när jag tackade för all hjälp och att jag sa att jag var till besvär. ‘Katter kan komma ner även på tre ben’. Tydligen inte….

Nåja, en bit på väg till att få hem honom. Stegen står kvar och även trästegen gubben byggt till honom. Han skulle även sätta en bock under den så det inte är så stor lutning på den. Så jag hoppas det ska räcka för honom att vilja gå ner själv, annars hoppas jag han kommer till öppningen när jag står på stegen så jag kan ta honom.

Annonser

Kommentarer till: "Kattuppdatering" (2)

  1. Ros-Marie sa:

    Hoppas du får hem din lilla kise idag…förstår så väl din vånda. Kan du inte få gå upp på stegen utan att gubben visar sig? Då hade kanske Max vågat sig fram till dig.

    • Jo stegen står där nu så jag kan gå upp för den utan att han är där, det måste jag få annars kommer han inte. Försökte förklara det för honom så jag hoppas han fattar det. Ska hem en vända efter lunchen efter jag varit på ett möte, hoppas jag ska få tag i honom så. Håll tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: