Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Kattuppdatering

Lilla kisen har det bra och han är så kelig så! Barnen har med klappat honom och han får inte nog!

En från katthemmet var och tittade på honom idag och sa att han inte var kastrerad. Typiskt :-/ jag som hade tänkt slussa ut honom med våra katter så sakteliga genom att först sätta upp ett myggnät till rummet han är i så alla kisarna kan se varandra och vänja sig vid varandra, därefter låta honom kolla runt lite i huset när de andra katterna inte är där för att slutligen släppa ihop alla. Tillfälligt då tills ett nytt hem hittas till honom. Men jag vill inte ha ut honom i resten av huset om han är okastrerad med risk för att han skvätter så det luktar piss överallt. Förhoppningsvis kan han bli kastrerad snart; katthemmet brukar ha besök av en kastreringsbuss, så de kan ta honom också.

Han är duktig att gå på lådan nu. Han bajsade på golvet första natten inne. Satte sen in en till låda till honom, i den hörnan han bajsat. Tänkte att han kanske ville ha en låda att kissa i och en att bajsa i. Så gör Zeb ibland nämligen; han går till en låda för att kissa och sen går han till en annan för att bajsa. Igår när jag städat kiss ur lådan gick han i och bajsade direkt i samma låda; trodde därför att det var en ren låda han ville ha. Men imorse hade han varit i den andra lådan, den jag ställt i hörnan, utan tillhörande huv, och där hade han båda bajsat och kissat under natten. Tyvärr har han en ful ovana att aldrig krafsa över det :-/ Städade lådan och satte sen på huven. Innan jag stack till jobbet var jag inne hos honom och då hade han bajsat igen! Och kissat, i lådan med huv OCH krafsat över det 😀 Inte lite krävande katt det där som ska ha det på ett särskilt sätt 😉 Han äter som en häst, därav allt bajsande. Men han lugnar nog snart ner sig med ätandet när han vet att han får mat, han var ju utsvulten stackaren när jag hittade honom.

Har fått reda på via katthemmet att katten tydligen blivit utslängd av förra ägarna för att han bajsade på golvet. Och visst, det är inte så trevligt men man kan ju inte slänga ut katten för det och ofta finns det en anledning till att katter gör så. De är renliga av sig och vill inte ha det hur som helst med lådan heller. De kanske inte städat lådan ordentligt. Har man bara en låda är det extremt viktigt att städa ofta, därför ska man alltid ha en kisslåda mer än antal katter.

De hade iaf hämtat hem kisen i tisdags när en upphittare var på väg att bära iväg honom då hon också tyckte synd om honom. Det hade förekommit hot och andra otrevligheter. Och tydligen har de släppt ut kisen lika fort igen eftersom den i lördags synts till i fyra dagar, dvs sedan i onsdags. Tar man inte hand om sina djur behöver man inte ha några heller.

För tillfället har han fått namnet Albin. Funderade först på Zeke då han är svart och jag kom då att tänka på vargen i Bamse och bara för det poppade Zeke varg upp. Fast Zeke är inte så fint så därför fick det bli Albin istället 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: