Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Fick ännu ett bakryck och bakade biskvier, det var första gången jag testade det, och de blev supergoda! Eller himmelska kanske är en bättre beskrivning 😉 Jag gjorde två olika smaker på smörkrämen; cocos samt choklad. Jag delade helt enkelt bara smörkrämen på hälften och hällde i ca 1,5 dl cocoflingor till cocossmörkrämen och hur mycket kakao jag hade i till chokladsmörkrämen vet jag inte, jag hällde bara på tills jag tyckte det smakade bra 😉

30 st.
Biskvibottnar
470 gram mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker

Smörkräm
400 gram rumsvarmt smör
2 dl äggvita (ca 5 äggvitor)
5 dl florsocker

Garnering
450 gram mörk blockchoklad

GÖR SÅ HÄR
Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.

Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

Smörkrämen: Vispa smöret ”pösigt”.
Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad ca 10 min. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall (ca 20 min) och klicka i smöret.
Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak). ca 2 dl cocosflingor
Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jättebra att frysa in och spara till andra tillfällen.

Uppklickat på plåten, ser inte mycket ut för världen och jag trodde de skulle bli misslyckade.
20120226-191800.jpg

Inne i ugnen och nu börjar det hända grejer!
20120226-191945.jpg
20120226-191959.jpg

Färdiga!
20120226-192103.jpg
20120226-192116.jpg

I genomskärning. Den med ljus fyllning är cocosbiskvin och den med mörk fyllning är chokladbiskvin. De smakade båda himmelskt! 😉
20120226-192443.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: