Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

Ville ut idag

Idag ville Max gå ut. Om det beror på att dörren till badrummet varit öppen inatt och att Zeb kanske varit stygg är ju frågan. Eller så ville han bara ut ändå, han har ju varit inne sen i onsdags kväll då jag tog honom till veterinären. Han gick och jamade lite och satt även i fönstret och tittade ut och jamade. Så nu har han fått på ett halsband med en liten klocka och en namntub. Det var inte populärt. Han snurrade några varv och försökte komma ur halsbandet, men det gick inte så bra. Men jag förstår honom. Ljudet av den lilla klockan är ju lite irriterande, men det får han stå ut med 😛

Får se om han vill in innan jag ska till jobbet eller om han vill vara ute under dagen. Annars får han väl komma in ikväll. Tycker gott han kan sova inne under natten, det är ju ganska kallt om nätterna nu.

Annonser

Kommentarer till: "Ville ut idag" (8)

 1. Kanske en jättedum fråga men, varför vill du han ska ha en klocka? Jag har ju inga utekatter och därför har de inga halsband så jag bara undrar.
  Jätteroligt att läsa att det går så bra och jag håller tummarna att det fortsätter så.
  Hälsningar Ulla

  • Ja du jag vet inte 🙂 klockan sitter ju på halsbandet, tror inte jag såg nåt halsband utan klocka. Men den är väl där för att rädda livhanken på småfåglar antar jag 😉

 2. Aha, det borde jag ju kunnat räkna ut själv 🙂

 3. Förlåt, men vi önskar att du inte bara tog bort klockan utan också lät bli att ha ett halsband på katten. Om du skall ha något på en katt så skall det vara en s.k. sele. Vi har haft katter i bortåt 45 år och skulle kunna berätta allt elände vi har haft när vi försökt vänja katterna vid halsband och ev. klockhalsband. Hoppas du inte tar illa upp, men det är våra erfarenheter.

  • Det är inga problem att ha halsband på honom nu, det var klockan han inte gillade, men den är borttagen för länge sen.

   Halsband ska han ha eftersom han får vara ute och springa, då är inte sele nåt alternativ eftersom han inte kan ta sig ur den om han skulle fastna nånstans.

   • Halsbandet måste vara av konstruktion med säkerhetslås så att det släpper om katten fastnar. När man upplevt en katt komma hemhaltande på tre ben efter ett par dygns bortovaro och med den ena tassen fast mellan kroppen och halsbandet då gillar man inte halsband. Dessutom fastnade det fästingar och katten tappade päls p.g.a. halsbandet. Man skall märka katten med chip (ID). En sele är inte lika riskabel bl.a. eftersom våra katter aldrig brytt sig om att försöka ta av sig selen. Däremot halsbanden gjorde dem ”halvt vansinniga”. De katter, som ”står ut” med halsband kan råka ut för det jag nämnde först.
    Snälla du, märk med chip och strunta i halsbandet.

 4. Halsbandet är elastiskt så det ska vara lätt att få av huvudet om han fastnar med det, och då tänker jag att halsbandet hakar i nånting, en gren t ex.

  Alla våra katter är idmärkta med tatuering.

  Jag tycker sele är riskabel för fastnar dom i t ex en gren så kommer dom inte ur den. Aldrig i livet att jag sätter på en sele istället.

  Våra katter har inga problem med halsband, dom ”står inte ut”, dom bryr sig inte om det. Så nej, jag tror inte det kommer hända våra katter för dom skiter i halsbanden.

  • Ok. Vi tycker inte om elastiska halsband heller 😦
   Sele har katterna enbart då är vi tillsammans med dem ute, har promenader m.m. Titta gärna på http://turkvanplexi.wordpress.com/
   så kan du se hur våra katter har det.
   Ha det så bra! Dina katter kommer
   säkert inte råka ut för något problem.
   De har ju en så omtänksam matte 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: