Händelser, tankar och funderingar om allt möjligt i livet; att vara mamma, om husrenovering, familjen, träning, djur, musik, tv, film, livet, jobb mm

BVC-besök

Var på BVC med barnen idag och fick dom mätta och vägda. Matilda är nu 78 cm och väger 10,8 kg. Oscar är 93 cm och väger (bara) 12,8 kg. Ärligt talat börjar jag bli lite orolig för Oscar, för att han är så smal. Vi pratade med BVC-sköterskan om det och vi pratade lite om att han kanske kan vara laktosintolerant för han är ofta lös i magen och han har klagat nån gång över magont. Hon sa vi skulle testa med laktosfri mjölk i 14 dagar och se om det gör skillnad. Köpte låglaktosmjölk innan idag, testar det först då den är lite billigare. Det är 80% mindre laktos i den jämfört med vanlig mjölk. Vanlig mjölk innehåller ca 5g laktos per 100g mjölk och låglaktosmjölken innehåller mindre än 0,8g laktos per 100g mjölk. Maken har en viss laktosintolerans så det är ju inte helt omöjligt att Oscar också fått det.

Tog även upp att Matilda fortfarande bara har 2 tänder, dom två som började komma när hon var 10 mån, sen har det inte blivit mer tänder. BVC-sköterskan sa att vi kan ringa folktandvården om det, så kan dom kolla upp det.

Annonser

Kommentarer till: "BVC-besök" (2)

  1. Hoppas ni kommer till rätta med Oscars mage. Vår Lilleman, 3½, har börjat bli lös i magen på sista tiden så vi ska också testa laktosfritt, om det inte ger med sig inom ett par dagar.

    • Victoria sa:

      Han har varit bra i magen nu i två dagar och då har det varit helt mjölkfritt (bortsett från en liten skvätt låglaktos i gröten på morgonen). Sen om det beror på det eller inte vet vi inte, men vi ska lägga till mjölk igen för att se om magen reagerar på det. Tyvärr gillar han varken låglaktosmjölken eller den laktosfria :-/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: